Başarı Hikayeleri

Teknoloji ile yaşamları iyileştirmek – HSE deniz feneri projesi

‘Deniz Feneri Projeleri’ kronik hastalıklar Epilepsi, Hemofili ve Bipolar Bozukluğun klinik disiplinlerindedir. Epilepsi Deniz Feneri projesi, RSCI, HSE, eHealth Ireland, Epilepsy Ireland, Beaumont Hospital ve Ergo gibi bir dizi kuruluş arasındaki bir ortaklıktır. Sağlıkta bilgi teknolojisi kullanımının hastalar ve sağlık profesyonelleri için birçok olumlu sonucu ve faydası vardır.

Download E-book
Download E-book

Meydan okuma

Epilepside Bireyselleştirilmiş Hizmet ve Bakım Sağlama (PISCES), HSE, eHealth Ireland, Epilepsy Ireland, RCSI ve Beaumont gibi bir dizi ortağın yer aldığı bir Deniz Feneri Projesidir. Geçmişte İrlanda’da hastaların, akademisyenlerin veya klinisyenlerin tıbbi bilgilerini elektronik olarak kaydetmelerinin bir yolu yoktu ve bu da çok sayıda soruna yol açtı.

Çözüm

PISCES Projesi, İrlanda genelinde 40.000’den fazla epilepsi hastası için hassas, proaktif ve kişiselleştirilmiş bir sağlık hizmeti modelini teşvik etmek için teknolojileri kullanmakla ilgilidir. Geliştirilen çözüm, yalnızca epilepsi hastalarının ihtiyaçlarına odaklanan bir Elektronik Hasta Kaydı (EPR) ve Hasta Portalı Uygulamasıdır.

Hasta portalı mobil öncelikli, bulut tabanlı bir çözümdür. Bakım nerede verilirse verilsin, coğrafi konum veya bakım ortamından bağımsız olarak bilgiler toplanabilir, bakım kaydına eklenebilir ve bakım ekibi tarafından erişilebilir. Proje ayrıca, klinisyenlerin gelecekteki bakım ve nüfus sağlığı hakkında bilgi vermek üzere daha geniş hasta topluluğu için analiz yapmak ve içgörü toplamak amacıyla toplu hasta verilerini güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlayan bir BI çözümünün geliştirilmesini de içermektedir.

“Bence bu kesinlikle, buna hiç sahip olmayan pek çok insan için bir bağımsızlık adımı. Hiç kontrol edemeyeceğiniz bir hastalığı bir şekilde kontrol ettiklerini hissediyorlar.”

Klinisyenler artık tüm hasta tıbbi bilgilerinin kaydedilebildiği ve ülke çapında her yerden erişilebildiği tek bir doğruluk kaynağı olan Elektronik Hasta Kaydı (EPR) aracılığıyla hasta bilgilerinin modern bir görünümüne sahip. EPR’nin bir parçası olarak genetik veriler kolayca yorumlanabilmekte, kararların ve kararlaştırılan eylemlerin belgelenmesi basitleştirilmektedir.

Üzerinden: ErgoGroup.ie